DIPLOMAMUNKA

Cégünk, a STEP Electronic Publishing Számítástechnikai Kft. profilja az SGML/XML technológia alkalmazása. Az SGML (Standard Generalized Markup Language) nemzetközi szabvány (ISO 1986:8879) lehetővé teszi, a szöveges információ strukturálását, hatékony számítógépes feldolgozását, platform-független és időtálló tárolását. Az SGML hatékonyságát bizonyítja, hogy a közismert HTML maga is egy SGML dokumentum típus. Egy szerény lehetőség a sok közül.

A World Wide Web W3C konzorciumának ápolásában idén jelent meg az SGML webre szabott egyszerűsítése az XML, amelynek népszerűsége rohamosan nő.

Örömmel vennénk ezen korszerű terület iránt érdeklődő műszaki informatikus hallgatók jelentkezését diplomamunkára

Néhány lehetőség:

DOM (Document Object Model)

Vadonatúj XML-lel kapcsolatos téma. A W3C 1998. októberében adta ki a Level 1 specifikációját. Feladat: a téma feltérképezése, a DHTML-lel való összehasonlítása,
egy kisebb alkalmazás megírása.

Topic Navigation Maps

az SGML/XML-re épülő új technológia, ami pl. a WEB-en való navigalás új minőségét teremti meg. Feladat: Tanulmány, alkalmazás-modell.

XML a jövő EDI-je?

az EDI (Electronic Document Interchange) egyre népszerűbb az üzleti életben. Az XML megjelenése azonban újabb, egyszerűbb megoldásokat kínál ezen a területen. A Diplomamunka célja az e téren kibontakozó munkásság megismerése, modell alkalmazás megírása.

Eredményes munka esetén álláslehetőséget kínálunk.

További információk:

STEP Kft. Dr. Domokos László üv. lad@step.hu
1113 Bp, Bocskai út 77-79. Tel.: 209 2168, 117 96 87 www.step.hu