Mottó:
There are 3 types of people in the world: those who make things happen,
those who watch things happen and those who wonder what just happened.

Ez itt egy egyetem: nem csodálkozni kell a dolgokon, hanem tenni értük.

Operációs rendszerek - UNIX - haladóknak

Mit kínálok?

Akik az előadásokon elsajátítható ismereteknél lényegesen többre vágynak (és vállalják az ezzel járó lényegesen nagyobb terhelést), azoknak abban segítek, hogy a UNIX részből több elméleti és gyakorlati ismereteket szerezzenek.

Ennek érdekében (korlátozott számban) minden jelentkező kaphat valamilyen egzotikus hardvert (PDA-tól a szekrény méretűig), és egy hozzá való feladatot (választható, de már az operációs rendszer telepítése is kihívás lehet).

A jelentkezővel közösen kidolgozott feladat célja az, hogy egy érdekes gyakorlati feladat megoldása közben, a biztosan fellépő problémák leküzdésével gyakorlati ismereteket lehessen szerezni UNIX (Linux) rendszerekről.

Mit várok el?

Önállóságot és aktivitást.

A megállapodásban rögzített feladat teljesítését (problémák persze lesznek, egy esetleges kudarc nem jelent nem teljesítést). Emellett a "normál" anyagban sem lehet lemaradni, tehát a ZH sikeres teljesítése is követelmény. A közösen kitalált feladat elvégzéséről egy rövid beszámolót is kell készíteni.

Jutalom?

Ritkábban elérhető eszközön szerzett gyakorlati tapasztalat.
Vizsga könnyítés az előadáson ismertetettek szerint.

Jelentkezés

A szükséges elhatározás és motiváció összegyűjtése után emailben nálam.
Határidő: folyamatos, de az eszközök korlátozott számban állnak rendelkezésre.

Feladatok a tárgy tanszéki hivatalos honlapján

Minden esetben egyedi megállapodás tárgya az elvégzendő feladat, így az ott leírtaktól merőben eltérő kiírás is elképzelhető.