Scotland Arrival
II. évfolyam 2. szám

Ágyban, párnák közt Cindy-nél

Nem fogjátok elhinni, hogy kinél szereztünk szállást!

Az idén a Heriot-Watt Egyetem - velünk ellentétben - úgy gondolta, hogy rajtunk fog meggazdagodni, így aztán kénytelenek voltunk valami más szállás után nézni. Szerencsére ebben az egyetem igen segítőkésznek bizonyult (a két office különböző), és minden gond nélkül találtunk egy helyet a legközelebbi faluban.

Miss Juliet Crawford-nál, Cindy hugánál kaptunk egy-egy szobát Gyulával. Nem mondom, a két testvér tűz és víz. Juliet kicsit csunyácska, sokkal kövérebb, és igen rendetlen. Ja, és persze bírja a hideget - dehát skót. A szomszédos kis faluban, Currie-ben lakik egy ház felében. A földszinten két nappali, konyha, az emeleten fürdőszoba, és három hálószoba. Minket a két fenti üres hálószobában szállásolt el heti 45 Fontért. (Extra services not included.) Ő a harmadik hálószobát birtokolja. Maga a lakás nem túl nagy, így aztán a fürdőszobán és a konyhán osztozunk. (Azóta is azon töprengünk, hogy vajon melyik szobába költözik be Cindy, ha netán egérkezik.)

Az egész lakás igen rumlis, meg is kérdeztem tőle, hogy most költözött-e be. De nem, már évek óta itt lakik. Legközelebb majd azt kérdezem meg, hogy most halt-e meg a bejárónője, hátha ettől kapcsol. Ezen kívül csak az a baj, hogy hideg van, de erről tényleg nem Juliet tehet, hanem valaki odafent. (Bár néhányan azt is tudni vélik, hogy odafönn tehetnek Juliet kitartó rendetlenségéért is.)
Azért a hely nem olyan rossz, miután lepakoltam a régi televíziót és a szőnyeget a Nagy Valamiről, Ami az Ablak Alatt Állt, kiderult, hogy Hintaszék. Ez hirtelen megemelte a szobám komfortfokát. Már csak a hőmérsékletet kellene megemelni valamivel...

A fenti és a bal oldali kép azért természetesen csalóka. Na nem a hölggyel van a baj, aki egyébként Cindy Crawford, hanem az ágyneművel: az enyém ugyanis - lelkem örömére - rózsaszin, és tele van apró malackákkal. Van két jó nagy malac is rajta, egy a párnámon, egy pedig a paplanomon.

Van két cica is, feketék és szőrösek, valamint négy lábuk van (nem összesen). A nevük Jet és Tico. Jet egy mamlasz (vékonyhangú) kandúr, Tico pedig egy kis kiváncsi cicamica (ennek ellenére két évvel idősebb Jetnél). És hullik a szőrük, mint az eső. Az első este (szerencsére még az ágynemű felhúzása előtt) Jetet úgy kellett kiriasztanom az ágyamból. Hogy pontos legyek: mindketten jól megrémültünk, én a kiugró fekete tigristől, ő pedig a szobáját újabban bitorló idegentől. Persze minden tiszta fekete szőr. De mar csak volt, mióta a porszívót is megtaláltuk a hintaszékhez hasonlóan.


Mióta ezeket a sorokat írtam eltelt pár nap. Ezalatt kiderült két dolog. Az egyik az ég: a hétvégén csodaszép idő volt, és a meleg azóta is tartja magát. A másik pedig az, hogy Juliet háza nem rendetlenebb egy átlagos skót lakástól.

Egyrészt visszaemlékeztem a tavalyi élményeimre, amikor Tom lakásában arra gondoltam, hogy mégis ki kellene menni elmosni ezt a tányért és poharat, mielőtt nekilátunk enni. Másrészt kérdezősködtem is, és a többi lakás-, vagy szobabérlő is megerősített ebben a hitemben. Rendetlenek ezek a skótok, na!