Kezdőoldal Publikációk Önéletrajz Oktatás

Micskei Zoltán

In English
Micskei Zoltán
egyetemi docens, PhD
Kritikus Rendszerek Kutatócsoport (csoportvezet)
Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszék
Villamosmérnöki és Informatikai Kar
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
Cím: H-1117 Budapest, Magyar tudósok körútja 2., I épület, B.419. szoba
Telefon: + 36 1 463-3594
E-mail: micskei.zoltan AT vik.bme.hu

Rövid CV: Micskei Zoltán a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen szerzett műszaki informatikusi oklevelet 2005-ben, majd 2013-ban PhD doktori fokozatot. Jelenleg egyetemi docens a Műegyetemen a Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszéken, ahol a Kritikus Rendszerek Kutatócsoportot vezeti. Fő kutatási területe a szoftvertesztelés, azon belül is a tesztgenerálás. Műegyetemi témavezetője a H2020 ADVANCE és az ITEA3 EMBrACE projekteknek. A DISC’19 konferencia társelnöke volt, rendszeres tagja konferenciák programbizottságának (pl. ER, ICTSS, HASE) és külső bírálója folyóiratoknak. A toulouse-i LAAS-CNRS kutatóintézetben volt vendégkutató. Eredményeit vezető nemzetközi folyóiratokban publikálta (pl. STVR, SoSyM, IST, SQJ). Egyik publikációja elnyerte a SoSyM folyóirat 10-Year Most Influential Regular Paper díját. Az ACM szervezet Senior Member tagja. Az NJSZT 2021-ben Kalmár-díjban részesítette.

Kutatási területek

Fő kutatási területem a szoftvertesztelés, azon belül is a modell- és kódalapú tesztgenerálás. Célom, hogy kutatásaim során innovatív, a gyakorlatban is használható eszközöket és módszereket dolgozzak ki. Előnyben részesítem az empirikus kutatási módszereket és az "open science" elveket.

Korábban:

Díjak

Tudományos tevékenység

Szerkesztőbizottsági tag: Szervezőbizottsági tag: Programbizottsági tag (PC member): Külső bíráló: Előadások:

Projektek

Nemzetközi K+F projektvezetés:

Ipari K+F projektek:

Nemzetközi K+F projekt résztvétel:

Oktatás

Több mint tizenöt éve veszek részt a BME oktatási tevékenységében, először gyakorlat- és laborvezetőként, majd később előadóként és tárgyfelelősként.